Ligi: soolise võrdõiguslikkuse seaduse pärast on häbi ja hirm

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Raigo Pajula

Reformierakondlane Jürgen Ligi kirjutab oma ajaveebis, et riigikogus läbi surutav soolise võrdõiguslikkuse seadus, millega tahetakse reguleerida Tallinna valimiskorda, loob ohtliku pretsedendi.


«Häbi on, ja hirm, sest edaspidi võib enamus, aga ka enamuse vähemusse jäänud kild opositsiooniga koostöös muuta mis tahes seadust mis tahes hetkel millise tahes eelnõuga. Tavapärased protseduurid, nagu tutvumisaeg, muudatuste analüüs või debatt jäävad lihtsalt ära,» kirjutab Ligi.

Ligi sõnul ei saa nüüd enam rääkida, et  krooni devalveerimine on kolme lugemise küsimus. Nüüd tuleb selgitada devalveerimise majanduslikku mõttetust ning poliitilist teostamatust, leiab poliitik.

«Tõdeda tuleb, et Reinsalu ja enamus ei sigatse niisama, vaid sellel on sedakorda ka pühitsev eesmärk. /.../ Tallinna ja Kirde-Eestit valitseb kriminaalne seltskond. Seal risti ei lööda, omavahel ei vaielda ning kui und ei ole, siis kapo küllatuleku pärast,» leiab Ligi.

Ligi sõnul peaksid valimiste reeglid olema muutumatud vähemalt aasta enne valimisi, et vähendada võimalusi, et neid muudetakse omakasust ja ärategemiseks.

Eurovalimiste reeglite tõstatamine veel tänavu, välireklaami ebaproportsionaalne täiskeeld, valimisliitude keelustamine ja siis tühistamine valimisaastal on olnud kahetsusväärsed vastupidised näited, tõdeb poliitik.

«Need tempera ja mores on mulle uskumatud ja talumatud,» kirjutab Ligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles