Savisaare aastalõputervitus läks maksma 38 000 eurot

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Youtube

Tallinna linnakantselei poolt erakondade rahastamise komisjonile saadetud aruandest selgub, et Tallinna linnapea Edgar Savisaare aastalõputervitus läks linnarahvale maksma 38 500 eurot.

Erakondade rahastamise kontrollikomisjon soovis teada saada, milliseid  ja mis mahus teenuseid on Paavo Pettai juhitud OÜ Midfield pealinnale osutanud 2010-2011 aastal. Linnakantselei saadetud vastusest selgub, et Edgar Savisaare aastalõputervituse tegemiseks kulus 38 500 eurot, film «Tallinna saavutused 2010» läks aga maksma 22 241 eurot, tööbörsi korraldamise kommunikatsioonikulud olid 1533 eurot.

Tallinna ettevõtlusamet aga tellis OÜ Midfield teenuseid 144 074 euro eest. Näiteks Tallinna abipaketi seonduvate tööde eest tasuti 9539 eurot, lisaks maksti 3918 eurot selle abipakti voldiku tegemise eest. Linnaarhiiv tasus Paavo Pettai firmale oma voldiku tegemise eest 3643 eurot.

Oma vastuses komisjonile rõhutab linnakantselei, et nad saavad esitada väljavõtte vaid linna finantsinfosüsteemis kajastamist leidnud osaühingu Midfield kohta tehtud.

«Linna allasutused, mittetulundusühingud, sihtasutused ja muud asutused ja organisatsioonid on igaüks ise omaette teabevaldajad ning selles osas tuleks komisjonil pöörduda vastava küsimusega konkreetse asutuse või isiku poole. Linnal on ka keeruline Teie teabenõuet ise edastada, kuna sellest ei nähtu, keda peetakse silmas linnaga seotud mittetulundusühingute ja muude asutuste ning organisatsioonide all,» seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles