Raske liiklusavarii põhjustajat ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinnas astus teisipäeval kohtu ette raske liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatav noormees, kellele prokurör nõudis pikka reaalset vangistust.

Põhja ringkonnaprokuröri Rainer Amuri hinnangul peaks kohus mõistma Andre süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid kannatanule ettevaatamatusest rasked vigastused ning mõistma talle lühimenetluse korras kaheaastase vangistuse.

Kuna mehel on ka varasema süüteo eest määratud karistusest osa kandmata, peaks Andre süüdistaja hinnangul veetma vanglas kokku neli aastat, kaks kuud ja kümme päeva. Samuti peaks kohus Amuri taotlusel võtma Andrelt kaheks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Andre kaitsja leidis, et kohus peaks kvalifitseerima Andre süü ümber kergema paragrahvi järgi ja olema karistuse määramiselt prokuröri nõutust leebem.

Kohus kuulutab lahendi 24. mail.

Süüdistuse järgi kaldus Andre mullu 17. aprilli öösel 49 minutit pärast südaööd Tallinnas Randvere teel oma Mercedesega lauges kurvis vastassuunavööndisse ning rammis vastu tulnud motorollerit. Seda juhtinud alaealine noormees sai õnnetuses eluohtlikke vigastusi, kuid abi andmise asemel põgenes Andre õnnetuskohalt.

Hiljem tuvastas politsei, et õnnetuse ajal sõitis Andre vähemalt 65 kilomeetrit tunnis, kuigi antud teelõigul oli lubatud suurim kiirus 40 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles