Vitsut: Tallinna opositsioon salgab oma vanad plaanid maha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kaitstes küsitlust linnaosade kadumisest ja Tallinna liitmisest lähivaldadega rääkis Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut, et opositsioonierakondadel olid samad plaanid ning nüüd on nad need maha salanud, teatas

ERR Uudised

.

«Kui ma need kaks eelnõud volikogus sisse andsin, siis tekkis saalis hetkeline vaikus ja pärast seda hetkelist vaikust nii IRLi kui Reformierakonna saadikud reageerisid nendele eelnõudele umbes sedasi, et need on ju meie mõtted, mida me ammu oleme rääkinud, meie mõtted on ju üle võetud,» rääkis Vitsut ETV saates «Foorum». Tema sõnul on nüüd mõlemad opositsioonierakonnad teinud 180-kraadise pöörde ja salgavad kõik maha.

«Ühelt poolt sa kaotad olemasolevatel Tallinna põlislinnaosadel ära kõik õigused ja siis kutsud endaga liituma,» pareeris IRLi saadik Tallinna volikogus Indrek Raudne ning nimetas küsitlust poliittehnoloogiliseks sammuks.

Reformierakonna fraktsiooni liige Hanno Pevkur soostus tõsiasjaga, et Suur-Tallinn tegelikult juba eksisteerib, kuid sellele vaatamata on vahe inimeste mõtlemises ja paljudes õigusaktides.

Tallinna Tehnikaülikooli professor Sulev Mäeltsemees rääkis, et ta siiski näeb asjas ka konstruktiivset iva, mitte ainult poliitilisi eesmärke. Ta ütles, et on olnud kohalike omavalitsuste koostöö vabatahtlikkuse toetaja, kuid nentis, et «see on toimunud üsna nadilt», eriti Tallinna ja Tartu ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles