MANi uued bussid lähevad Tallinnas liinile juunis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued bussid Vabaduse väljakul.
Uued bussid Vabaduse väljakul. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul vuras Vabaduse väljakule kümme uhiuut firma MAN liinibussi, mille Tallinna autobussikoondis (TAK) riigihanke korras ostis. Tänavu jõuavad kohale kõik 35 bussi.

TAKi juhatuse esimees Enno Tamm ütles Postimehele, et praeguseks on kohale jõudnud 15 uut bussi ning neist kümme olid täna hommikul tunniks ajaks ka Vabaduse väljakul kõigile uudistajatele üles rivistatud.

Tamm ei soovinud küll ütelda, kui palju üks buss maksis, kuid mainis samas, et hankel teise koha saavutanud Scania bussid maksid umbes 20 protsenti rohkem. MAN on Saksa firma, kuid Eestisse saabuvad liinibussid pannakse kokku Türgis.

Väliselt on uued bussid äravahetamiseni sarnased praegu Tallinnas sõitvate liinibussidega. TAKi avalike suhete juht Sirje Roht mainis, et istmekatete värvi valis firma ise välja ning seegi on täpselt samasugune praeguste busside omaga.

Tamm rõhutas, et praegu ei ole TAKil ühtegi MANi bussi. Uued ühissõidukid vastavad täielikult euronõuetele, need on madalapõhjalised ning varustatud invarambiga. Samuti on kõigil bussidel kallutussüsteem. See tähendab, et kui ratastoolis inimene või lapsevankriga ema tahab siseneda, siis saab juht bussi kõnnitee suunas kallutada.

«Kõigil bussidel on ka Põhjamaadele vastav küttesüsteem ning sõidukid on ökonoomsed ja mugavad,» ütles Tamm. «Esimene partii busse on kohal, kokku tuleb aga kolm partiid.» Ta lisas, et kakskümmend viis bussi on normaalmõõtmetega ning kümme on lõõtsbussid. Esimesed sõidukid lähevad liinile 1. juunil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles