Tallinn ei kiirusta uputuse süüdlase peale näpuga näitama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus Laagna teel.
Uputus Laagna teel. Foto: Raigo Pajula

Täna Tallinna kommunaalametis toimunud koosolekul arutati reedel Laagna teel aset leidnud üleujutuse põhjuste üle, kuid esialgu õnnetuse süüdlast välja ei selgitatud.


«Selle võrra oleme kindlasti targemaks saanud, et mis asendis torustike siibrid paduvihma ajal peavad olema, niikaua kui sadeveekollektori ehitus veel käib. See on muidugi iseküsimus, kas selle jaoks nii kallist õppetundi vaja oli,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

«Juriidiliselt on kokkuvõttes kindlasti olemas keegi, kes vastutab. Aga tänases komisjonis said kõik osapooled oma seisukoha välja öelda ja lepiti kokku, et tehakse väga täpne kronoloogia, kes ja mis kell millise kooskõlastuse on andnud. Tundub, et see on natuke selline käsuahelate küsimus, et kuidas info liikus,» lisas ta.

Mis puudutab võimalikke kahjunõudeid, siis kavatseb kommunaalamet need kõik koondada ja kujundada ühtse seisukoha, et kuivõrd seal autoomaniku enda vastutust võib olla. «Aga seda ei saa ju ka väita, et teeomanik oleks taganud tee läbitavuse,» nentis Sulg.

Esmaspäeva õhtuks ei olnud linnale reedese uputuse kohta veel ühtegi kahjunõuet laekunud. Sulg ütles, et ta proovis piltide pealt kokku lugeda, mitu autot veevangi jäi, ja sai tulemuseks kuus. Politseist öeldi reedel Postimehele, et nende andmetel jõudsid enne tänava sulgemist viis autot vette sõita.

«Eks me järgmiste koosolekute käigus lepime kokku, kes selle kõik kinni maksab. Järgmisena kutsub meie ehitusjärelevalve enda juurde nii ehitajad kui vee-ettevõtja, et tegevuste kronoloogia ära täpsustada. Aga enne kui hakata kedagi õnnetuse põhjustamises süüdistama, tuleb kõik asjaolud suure hoolega üle kontrollida,» ütles Sulg.

Eelmise reede hommikul kella 9.50 tõusis paduvihma tagajärjel Laagna tee kesklinna-poolses otsas veetase nii kõrgele, et autoliiklus muutus seal võimatuks. Vesi oli nii kõrge, et pahaaimamatult vette sõitnud autod lausa ujusid seal. Vee ärajuhtimiseks ja tänava puhastamiseks kulus tunde, nii et teelõik avati liiklusele alles kella 15 ajal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles