Lasnamäel algab Tallinna suurima Maxima ehitus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima uus supermarket Lasnamäel.
Maxima uus supermarket Lasnamäel. Foto: Maxima

Lasnamäel Smuuli tee 9 asuval krundil lüüakse kopp maasse juba sel nädalal ning Maxima kaupluseketi Tallinna seni suurim pood valmib detsembriks. Ehituse peatöövõtja on OÜ Moodul Projekt.

Rajatavasse kaubanduskeskusesse investeerib Maxima ligi 6,3 miljonit eurot. Hoone üldpind on 5100 ruutmeetrit, millest Maxima XX supermarketi müügipind võtab enda alla 3200 ruutmeetrit. Parkimiskohti tuleb keskuse juurde 198.

Linnale rajatakse kaubanduskeskuse juurde uus liiklussõlm ning kanalisatsioonisüsteem. Maxima uue supermarketi kõrval Smuuli tee ja Narva maantee ristmiku juures peaks sügisel algama ka hiiglasliku Panorama City ostukeskuse ehitus.

Kuna Maxima kauplusekett muudab oma visuaalset identiteeti, siis tuleb rajatava hoone sise- ja välisilme seni Eestis avatud Maxima kauplustest suuresti erinev.

Jaeketi avalike suhete juhi Erkki Erilaidi sõnul on uue kaubanduskeskuse ehitus tõsine väljakutse, sest selliseid Maxima kauplusi Eestis veel ei ole. «Näiteks kasutatakse sisekujunduses uusi värvilahendusi, kus domineerivad tumehallid, oranžid ja helerohelised toonid,» märkis Erilaid. «Eestis täiesti uudne tuleb ka kaupluse valguslahendus.»

Erilaiu sõnul on aga Maximal Tallinnas teisigi laienemisplaane. Näiteks käib praegu Lasnamäel Ümera kaubanduskeskuse ehitus, kus Maxima avab rentnikuna tõenäolilselt augustis XX tähistusega avara supermarketi. Järgmise aasta suvel peaks aga Lasnamäel Linnamäe teel valmima Tallinna suurim, kolme ristiga Maxima hüpermarket.

Augustis saab valmis Maxima pood ka Pallasti tänaval, peale selle ehitab firma ringi veel päris mitu kauplust Väike-Õismäel ja Mustamäel, sest senised poed on liiga väikesed ja kitsa ning ostjatel on seal ebamugav liikuda. Avaramaks muutub ka Tartu maanteel keskturu juures asuv Maxima.

Merivälja teele kavandatava Maxima kaupluse kohta ütles Erilaid, et sealne detailplaneering on vaja ringi teha, kuna praegune on juba aegunud. Teatavasti on mõned sealsed elanikud Maxima poe vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles