Tallinna päeval saab linnalt stipendiumi 37 tudengit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska maja Kadriorus.
Jaan Poska maja Kadriorus. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut annab homme 37 üliõpilasele, magistrandile ja doktorandile üle Tallinna linna stipendiumi.


Tallinna päeva puhul toimuval pidulikult tseremoonial Poska majas saavad tavakohaselt linnalt stipendiumi Tallinna Ülikooli, Tehnikaülikooli ja Eesti Mereakadeemia tudengid, teatas Raepress. Tänavu esmakordselt lisanduvad neile ka linnapoolsed stipendiumid Estonian Business School´i (EBS) ning Majanduse ja Juhtimise Instituudi üliõpilastele.

Üheksa Tallinna Ülikooli magistri- ja doktoriõppe üliõpilast pälvib tuhande euro suuruse Tallinna linna stipendiumi eduka õppe- ja teadustöö ning ühiskondliku aktiivsuse eest. Stipendiaadid on Triin Lauri, Birgy Lorenz, Margit Kaldmäe, Maria Smorževskihh-Smirnova, Karmen Jürisson, Irina Krotova, Külli Külaots, Triinu Maandi ja Rene Mäe. Nende uurimistöö on seotud Tallinna linna ökoloogilise, sotsiaalse või kultuuri- ja hariduskeskkonna arendamisega.

Jaan Poska nimelise stipendiumi saab kümme Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilast: Karmen Kütt, Simo Ilomets, Toomas Vaimann, Jaan Niitsoo, Liie Lumiste, Juhan Aguraiuja, Kristjan Maruste, Talvi Pihl, Mari-Ann Piht ja Merli Reidolf. Stipendiumi statuudi kohaselt määratakse Poska stipendium nii üliõpilase akadeemilist edukust kui ka tema uurimistöö tulemuste rakenduslikku väärtust arvesse võttes.

Eesti Mereakadeemias täiskoormusega õppivad edukad ning ühiskondlikult aktiivsed noored võivad pretendeerida admiral Johan Pitka nime kandvale Tallinna linna stipendiumile. Tänavu pälvivad selle Maksim Andrejev, Robert Murga, Tanel Reinola, Maris Jõgisoo, Taras Josiptšuk, Jura Kopa, Oleg Jakovlev, Kalev Leigri, Dmitri Tolokonnikov ja Olar Songi.

Möödunud aasta 15. mail sõlmitud teadus- ja arendustegevuse alase koostöölepingu alusel hakkab Tallinna linn andma kord aastas stipendiumi ka kuni viiele EBS-i üliõpilasele. Tänavu esmakordselt määratud stipendiumi saavad Laura Roosmaa, Maarja Murumägi ja Kätlin Pulk.

Samuti annab linnavolikogu esimees homsel Tallinna päeval esmakordselt üle akadeemik Mihhail Bronšteini nimelised stipendiumid Majanduse ja Juhtimise Instituudi üliõpilastele. 640 euro suuruse õpperaha saavad linnalt Anastasia Vaznesenskaja, Anna Dubrovskaja, Jevgenia Ivanova, Alice Jäätes-Vassilevitš ja Jevgenia Skidan.

Tallinna linna stipendiumi omistamist tõendavad tunnistused annab linnavolikogu esimees traditsiooni kohaselt kätte iga aasta 15. mail Poska majas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles