Lennusadamat külastas Haapsalu linna jagu inimesi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lahe kohal trikitasid Venemaa lendurid.
Tallinna lahe kohal trikitasid Venemaa lendurid. Foto: Berit-Helena Lamp

Lennusadama 33-tunnise avamismaratoni jooksul müüdi pileteid 11 200 inimesele.

Lennusadama erakordne populaarsus ei vaibunud ka hilistel öötundidel, sest muuseumi ukse taga oli järjekord kella kolmeni öösel. Esimene paus piletimüügis tekkis alles kell viis hommikul, kuid juba mõnekümne minuti pärast hakkasid muuseumi saabuma esimesed varajased ärkajad.

Paljud külastajad – ka pered – olid planeerinud Lennusadama külastamise just öisele ajale, et kasutada erakordset võimalust viibida muuseumis nii hilistel tundidel.

Teist päeva järjest oli suur hulk inimesi ka Lennusadama välialal, kus käis päeva jooksul hinnanguliselt 7000 inimest. Kasutati võimalust külastada Eesti Mereväe laeva Admiral Cowan ja ajaloolist jäämurdjat Suur Tõll ning teha meresõitu purjekaga Kajsamoor. Tänu ilusale ilmale sai korralikud ristsed ka Lennusadama restorani Maru päikeseterrass, mille sadakond istekohta leidsid täna kõik kasutust.

Väliala ürituste nael oli lennugrupi Russ pärastlõunane vigurlennushow. Viis reaktiivlennukit, mis laupäeva õhtul ei saanud tiheda pilvisuse tõttu kõiki trikke näidata, tegid täna täisprogrammi ja Lennusadamas viibijad võisid näha rida peadpööritavaid trikke.

Emadepäeva puhul joonistasid lennukid suitsujugadega taevasse südame, millele publik reageeris vaimustushüüete ja aplausiga. Tuhanded inimesed olid kogunenud vigurlendu vaatama ka linnahalli katusele ja mujale Tallinna rannapiirkonda.

Lennusadama juht Ott Sarapuu avaldas head meelt selle üle, et Lennusadama avamisega suudeti pakkuda rõõmu nii paljudele inimestele.

«Peale põneva ja atraktiivse muuseumi loomise oleme tahtnud ka linna merele avada. Nähes, kuidas tuhanded inimesed tulid teist päeva järjest mere äärde laevu, lennukeid ja kõike muud suure huviga vaatama, võib öelda, et oleme taasavastamas Tallinna kui merelinna,» rääkis Sarapuu.

Alates esmaspäevast on Lennusadam avatud iga päev kell 10-19, riigipühadel kell 11-17. Lennusadama väliala on suveperioodil jalutajatele avatud õhtuti kella 22ni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles