Galerii: reaktiivlennukid tegid Tallinna lahe kohal vigurlendu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eile lükati toimuma pidanud lennushowd halva ilma tõttu mitu tundi edasi ja kehvade ilmastikutingimuste tõttu kõiki trikke teha ei saanudki, siis tänane ilm oli õnneks ideaalne ja reaktiivlennukiviisik andis võimsa etenduse.

Ilus ilm oli kodudest välja meelitanud väga palju inimesi, kes olid kogunenud nii Lennusadama kai peale, kui ka linnahalli katusele ja igale poole mujale, kust vähegi taevasse kiigata sai. 

Täpselt kell 15.30 olidki viis Albatros Aero L-39 lennukit platsis ja alustasid vigurdamist, lennates nii üht- kui teistpidi ja moodustades tossuga taevasse erinevaid kujundeid. Eriti rõõmustas rahvas tossuga maalitud südame peale.

Tegu on Venemaalt Vjazmast pärit professionaalsete pilootidega, kes on tegelenud vigurlendamisega 25 aastat. Nende repertuaari kuuluvad kõrgema klassi vigurlennutrikid nagu pikeerimine, äkktõus, sõlm ja ületiivapööre. Lendurid on varem esinenud mitmetel rahvusvahelistel lennundusnäitustel ja korra ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles