Lennusadamat külastas avapäeval ligi 4000 inimest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremuuseumi pääsemist tuli pisut oodata.
Meremuuseumi pääsemist tuli pisut oodata. Foto: Raigo Pajula

Kella 19 seisuga oli Lennusadamasse müüdud 3758 piletit ja külalisi tuli aina juurde. Esimesed külastajad olid uue muuseumi ukse taga juba pool tundi enne avamist ning terve päeva oli ukse taga järjekord. Umbes veerandtunnise ootamise järel on siiski iga külastaja muuseumi pääsenud.

Perekond Paarmaa viibis Lennusadamas juba neljandat tundi, kuid ei vanemad ega pojad Tristan, Jasper ja Teet Kustav ei kurtnud veel üldse väsimuse üle.

«Angaaridesse sisenedes ja sees avanevat pilti nähes oli täielik vau-efekt: nii suur ja võimas hoone, hästi põnev. Nüüd oleme teise korruse läbi vaadanud, aga alles alustame esimesega,» rääkis ema Triin.

«Lennusadama avapäev on kõik meie ootused ületanud,» ütles Lennusadama juht Ott Sarapuu. «Olime valmis võtma vastu suurt publikut, kuid nii erakordne huvi Lennusadama vastu on meile võimas tunnustus.»

Sarapuu sõnul on Lennusadama meeskonnal eriti hea meel, et inimesed on tulnud kohale vaatamata tuulisele ja vihmasele ilmale ning uudistavad ka õues asuvaid eksponaate. Kogu päeva jooksul on inimesed käinud kai ääres seisval aurik-jäämurdjal Suur Tõll ja teistel laevadel, mida pääseb külastama ilma muuseumi piletita. Ajalooline purjekas Kajsamoor on teinud külastajatele sõite Tallinna lahele ja mudelismindusega tegelejad on näidanud rahvale oma tehnikat.

Tänaste ilmastikuolude tõttu tuli mitu tundi edasi lükata vigurlennushow, mis siiski õhtul kell 19 toimus. Lennusadam juhib tähelepanu, et lennushow toimub ka pühapäeval kell 15.30. Vaatemängu saab jälgida tasuta Lennusadamast, aga seda on võimalik vaadata ka mujalt Tallinna rannaalalt.

«Tänane päev tõestab eestlaste suurt huvi merenduse vastu ja seda, et Lennusadama avamisega ei saanud Eesti ainult uut muuseumi vaid ka mereäärse ajaveetmiskoha,» lisas Sarapuu.

Lennusadam on avanädalavahetusel avatud 33 tundi järjest, pühapäeva õhtul kella 19ni. Seejärel hakkab muuseum olema avatud iga päev kell 10-19, riigipühadel kell 11-17. Lennusadama väliala on suveperioodil jalutajatele avatud õhtuti kella 22ni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles