Suur galerii: Lennusadama avamispeo järel sai ekspositsioon esimesed tuleristsed

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul avati suure pidulikkusega Eesti meremuuseumi ekspositsioon vastrenoveeritud Lennusadama vesilennukite angaaris.

Avamisel osalesid Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kultuuriminister Rein Lang, Briti teine merelord, viitseadmiral Charles Montgomery ning paljud teised tähtsad külalised.

Vesilennukite angaaride suurim vaatamisväärsus on loomulikult ajalooline allveelaev Lembit. Peale selle on aga angaaride kolmel tasandil – mõtteliselt vee all, vee peal ja vee kohal – uudistamiseks välja pandud suur hulk erinevaid eksponaate ja 55 interaktiivset ekraani, kuid on ka palju omapäraseid atraktsioone.

«Selle muuseumiga oleme merelinna Tallinna veidi enam avanud merele ja muutnud tüki mereäärsest sovetlikust tühermaast taas inimestele avatud linnaruumiks,» rääkis avamisel riigipea Toomas Hendrik Ilves.

«Merega nii lähedalt seotud maal peabki olema korralik ja esinduslik meremuuseum. See on tähtis meile endile ja kindlasti meie külalistele,» tõdes president Ilves.

Pärast kõnesid, show'd, avamise juurde käivaid esinemisi ja söömist ning veini maitsmist sai paberlennukeid voltida ja läbi avade neid kauguse peale võidu lennutada.

Proovida sai veel erinevaid simulaatoreid ning minna Peeter Volkonski juhitud Kollase Allveelaevaga maailmamerede võlusid avastama.

Paljudele meeldis proovida selga erinevaid mereväe vorme ning teha samas ka ajaloolise taustapildiga põnev foto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles