Ilves: taastatud Lennusadam muudab Eesti rikkamaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves ütles Eesti Meremuuseumi Lennusadama pidulikul avamisel, et põnevad ajaloolised vesilennukite angaarid on leidnud endale väärilise ja sobiliku sisu ning Eesti on saanud rikkamaks ja hävimisest on päästetud ehitus- ja insenerikunsti suurepärane näide.


«Selle muuseumiga oleme merelinna Tallinna veidi enam avanud merele ja muutnud tüki mereäärsest sovetlikust tühermaast taas inimestele avatud linnaruumiks,» rääkis riigipea.

«Mere kaldale tekkinud ja koos merega kasvanud linn ei saa seista seljaga mere poole ning tema rannaäär ei tohi olla linna häbiplekk, vaid just vastupidi, linna ilus ja kutsuv esikülg. Uus Lennusadam on üks esimesi samme, mis seda okupatsiooniajast jäänud suletust murrab.»

Mere veerel asuva Eesti maa lugu ja meie olemine on paljuski seotud merega, ütles riigipea, kelle sõnul sellesse merre - kujundlikult öeldes - saame nüüd astuda tänu taastatud vesilennukite angaaridele ja Meremuusemi uuele ekspositsioonile.

«Merega nii lähedalt seotud maal peabki olema korralik ja esinduslik meremuuseum. See on tähtis meile endile ja kindlasti meie külalistele,» tõdes president Ilves.

Riigipea tänas Eesti Meremuuseumi tublisid inimesi ja direktor Urmas Dresenit selle suure töö ning ennekõike muuseumi Lennusadamasse rajamise mõtte hoidmise ja elluviimise eest ning vesilennukite angaaride taastamisel osalenud arhitekte, insenere ja ehitajaid, kelle töö oli tänapäeval sama unikaalne, kui hoone ehitamise ajal pea sajand tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles