Kõlvartil ei õnnestunud kapo aastaraamatut kärpida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Liis Treimann

Tallinna halduskohus jättis rahuldamata Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Mihhail Kõlvarti taotluse eemaldada esialgse õiguskaitse korras kaitsepolitsei aastaraamatu võrguversioonist tema hinnangul tõele mittevastavad väited ning talle mitte meeldinud fotod kuni kohtumenetluse lõpuni tema põhikaebuses.


«Esialgse õiguskaitse eesmärk on vältida kaebaja olukorra halvenemist kohtumenetluse ajal,» ütles halduskohtu pressiesindaja Kairi Küngas ERR-i uudisteportaalile.

«Kõlvart ei põhjendanud, milles seisneb talle esialgse õiguskaitse kohaldamata jätmisega tekkiv pöördumatu kahju ja tema õigusi rikkuda võivate tagajärgede kohtuotsusega kõrvaldamise võimatus ning seetõttu jättis kohus tema taotluse rahuldamata,» selgitas Küngas.

Mai alguses esitas Kõlvart halduskohtusse kaebuse kaitsepolitsei aastaraamatus tema kohta avaldatud info ümberlükkamiseks.

Kapo tänavune aastaraamat tõi peatükis «Põhiseadusliku korra kaitse» esile Kõlvarti avalikke ja varjatud kontakte Venemaa suursaatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga ning loetles tema teisi tegevusi venekeelsete koolide eest võitlemisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles