Galerii: Lennusadam avati suure pidulikkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna möödub täpselt kaks aastat Lennusadama renoveerimisele nurgakivi panekust. Just seetõttu leidiski täna aset vesilennukite angaarides asuva muuseumi pidulik avamine.

Avamisel osalesid Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kultuuriminister Rein Lang, Briti teine merelord, viitseadmiral Charles Montgomery ning paljud teised tähtsad külalised.

Vesilennukite angaaride suurim vaatamisväärsus on loomulikult ajalooline allveelaev Lembit. Peale selle on aga angaaride kolmel tasandil – mõtteliselt vee all, vee peal ja vee kohal – uudistamiseks välja pandud suur hulk erinevaid eksponaate ja 55 interaktiivset ekraani, kuid on ka palju omapäraseid atraktsioone.

Lennusadam koos renoveeritud vesilennukite angaaridega avatakse kõigile külastajatele laupäeva hommikul kell 10 ning on lahti 33 tundi järjepanu pühapäeva õhtul kella seitsmeni.

Suvel maist kuni septembri lõpuni on Lennusadam avatud kõigil nädalapäevadel kella 10 – 19, oktoobrist aprillini aga teisipäevast pühapäevani kella 10 – 19.

Riigipühadel on Lennusadam külastajatele lahti kella 11 – 17, jõuluajal 24. - 26. detsembrini aga suletud.

Lennusadama külastaja saab valida, kas ta tahab uudistada kogu sadamaala koos angaaride ja Suure Tõlluga või ainult mõnda osa kogu kompleksist. Sellest sõltub ka pileti hind.

Lennusadama piletihinnad on järgmised:

kogu sadama täispilet maksab 10, õpilaste ja üliõpilaste pilet viis ning perepilet 19 eurot;

ainult angaaride täispileti hind on kaheksa, õpilase ja üliõpilase pilet neli ning perepilet 15 eurot;

ainult Suure Tõllu külastamine maksab neli, õpilasele ja üliõpilasele kaks ning perele seitse eurot;

kogu Eesti Meremuusemi (peale Lennusadama ka Paks Margareeta) täispileti hind on 12, õpilase ja üliõpilase pileti hind kuus ning perepileti hind 22 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles