Lennusadamas saab näha reaktiivlennukite vigurlendu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigurlend.
Vigurlend. Foto: Eesti Meremuuseum

Eesti Meremuuseum toob Lennusadama avamisele reaktiivlennukitega vigurlendurite grupi, mis näitab nädalavahetusel Tallinna lahe kohal kõrgemat pilotaaži.

Vigurlennud toimuvad laupäeva ja pühapäeva pärastlõunal kell 15.30 ning kestavad ligikaudu pool tundi. Viie reaktiivlennuki Aero L-39 Albatros peadpööritavaid trikke on kõige parem jälgida Lennusadama kailt ja seda saab teha täiesti tasuta.

Tegu on Venemaalt Vjazmast pärit professionaalsete pilootidega, kes on tegelenud vigurlendamisega 25 aastat. Nende repertuaari kuuluvad kõrgema klassi vigurlennutrikid nagu keerised pikeerimisel ja äkktõusul, sõlm ning ületiivapööre. Lendurid on varem esinenud mitmetel rahvusvahelistel lennundusnäitustel ja korra ka Eestis. See nädalavahetus on esimene kord, kui reaktiivlennukitest koosnev show-grupp esineb Tallinna lahe kohal.

Lennusadama avamisele lendavad välismaalt kohale ka vesilennukid. Soome ja Rootsi lennumasinad osalevad reede õhtul Lennusadama pidulikul avatseremoonial ning peatuvad siis Lennusadama kai ääres. Laupäeval ja pühapäeval on kõigil võimalus haruldasi lennumasinaid Lennusadamas uudistada. Tegu on ajaloolise hetkega, sest esimest korda pärast Teist maailmasõda on Eestis korraga nii suur arv vesilennukeid.

Reedel kell 19.10 toimub Lennusadama avamise auks Eesti õhuväe, politsei- ja piirivalveameti ning eralendurite ühislend üle Lennusadama. Ülelend on kõige paremini nähtav Linnahalli juurest, aga ka lauluväljakult ja Piritalt.

Meremuuseum juhib tähelepanu asjaolule, et halva ilma korral võib lennu-show plaanides tulla muudatusi. Muuseum annab selle kohta jooksvalt infot Lennusadama kodulehel www.lennusadam.eu

Vesilennukite angaaride uksed avatakse külastajatele laupäeval, 12. mail kell 10 ja need on lahti pühapäeva õhtul kella 19-ni ehk 33 tundi järjest. Uut Lennusadama ekspositsiooni saab seega külastada ka laupäeva südaööl.

Koos Lennusadama angaaridega avatakse 12.-13. mail ka Lennusadama korrastatud väliala – piirkond, mis veel mõne aasta eest oli linlastele täielikult suletud.

Avanädalavahetusel on sadamas võimalik tutvuda erinevate veesõidukitega - nii mereväe aluste kui ka ajalooliste laevadega, osa saada mudelite näitusest «Minimaailm 2012» ning minna laevadega Tallinna lahele. Tasuta on avatud aurik-jäämurdja Suur Tõll. Avaprogramm on üleval Lennusadama kodulehel www.lennusadam.eu.


Kaks aastat ehitatud Lennusadamast saab üks Euroopa põnevaimaid meremuuseume, mille kolmetasandiline ekspositsioon jutustab lugusid nii vee alt kui vee pealt.

Video reaktiivlennukite show'st on aadressil http://vimeo.com/1189770.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles