Valitsus andis Lennusadama lõpetamiseks raha

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam
Lennusadam Foto: Liis Treimann

Valitsus otsustas välisabi sildfinantseerimise, millega antakse raha Meremuuseumi Lennusadama ehitustööde lõpetamiseks.

Korraldusega lubatakse rahandusministeeriumil kasutada riigieelarve vaba raha summas 187 722 eurot, et rahastada ajutiselt Lennusadama arenduse teist etappi. Lennusadama arendamist tänapäevaseks muuseum-külastuskompleksiks rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kultuuriministeerium taotles esialgu sildfinantseerimiseks 500 000 eurot. Kuna projekti riigihankes tuvastati võimalikud nõuetele mittevastavad kulud summas 274 040,47 eurot (toetuse osa) ja sildfinantseerimist antakse üksnes nõuetele vastavate projekti kulude tegemiseks, siis eraldatakse projektile taotletust vähem raha.

Projekti eesmärk on arendada Lennusadamast kaasaegne ja terviklik merenduse ja tehnikaajaloo muuseum-külastuskompleks. Selleks luuakse atraktiivne ja elamuslik museaalne keskkond, mis pakub võimalust omandada uusi teadmisi, osaleda põnevates muuseumiprogrammides ja kultuuriüritustel ning veeta kvaliteetselt vaba aega ajaloolise mereväebaasi miljöös kauni ümbrusega Tallinna rannaalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles