Võimuliialduses süüdistatud politseinikud mõisteti õigeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Tallinna ringkonnakohus tühistas täna Harju maakohtu 27. novembri otsuse, millega konstaabel Ilja Petšeritsa ja abipolitseinik Jan Botšmanovski mõisteti süüdi võimuliialduses.

Ilja Petšeritsa ja Jan Botšmanovski mõisteti neile esitatud süüdistuses õigeks ning apellatsioonid rahuldati, vahendasid ERR uudised.

Süüdistuse järgi väärkohtlesid mõlemad mehed 29. aprillil 2007 Tallinnas Laagna teel kinni peetud sõiduauto Nissan juhti, kelle sõiduki nad peatasid liikluses tekkinud arusaamatuse tõttu.

Kui auto oli peatunud, lasi konstaabel Petšeritsa sõiduki roolis olnud mehele gaasi näkku ning lõi koos abipolitseinik Botšmanovskiga teda rusikaga näkku. Seejärel tõmbasid nad kannatanu autost välja ning lõid maaslamavat meest ja panid ta käed raudu. Mehe peksmine lõpetati ning ta lasti lahti alles seejärel, kui kannatanu ütles, et on ise endine politseinik.

Kassatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb teatada ringkonnakohtule seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles