Neitsitorni restaureerimisleping sai allkirjad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsitorn.
Neitsitorn. Foto: Silja Kaigu

Eile allkirjastati Neitsitorni ja sellega kaasneva linnakindlustuste ala restaureerimistööde leping.


Neitsitorni ja Taani Kuninga Aeda kavandatakse linna uut turismimagnetit, kohvik-muuseumi. Torni kolmel korrusel hakkavad paiknema vanalinnavaatega kohvikuruumid, kelder, esimene korrus ja Kiek in de Kökki viiv kaitsekäik annavad külastajale võimaluse tutvuda Linnamuuseumi koostatud püsiekspositsiooni ja ajutiste näitustega, vahendas Raepress.

Lepingu allkirjastasid Tallinna Linnamuuseumi arendusjuht Kalmar Ulm ja riigihanke võitnud ühispakkumuse esindaja Tarrest LT OÜ juhatuse esimees Ergo Lang. Riigihanke võitnud Tarrest LT OÜ, Scandec Ehitus OÜ ja Parmeron AS-i ühispakkumuse hinnaks on 1 165 927.92 eurot.

Uueneva Neitsitorni ja sellega kaasneva linnakindlustuste ala renoveerimistööde eeldatavaks teostusajaks planeeritakse seitse kuud. Ulmi sõnul on see hea võimalus tutvustada väärtuslikku, UNESCO maailmapärandisse kuuluvat linnakindlustuste ansamblit, aga ka Tallinna värvikat ajalugu ja söögikultuuri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles