Mati Kaal saab Haabersti elutööpreemia

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal
Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal Foto: Toomas Huik.

Haabersti linnaosavanema poolt moodustatud komisjon otsustas anda tänavuse Haabersti elutöö preemia Tallinna Loomaaia direktorile Mati Kaalule.

Haabersti linnaosa valitsusel on olnud loomaaiaga pidev ja tulemusrikas koostöö eelkõige Animalistlike Skulptuurifestivalide korraldamisel, teatas Haabersti avalike suhete nõunik Elina Rannaste. Linnaosa valitsus korraldab koostöös loomaaiaga elanikele suunatud üritusi ning eriti populaarsed on linnaosa valitsuse lastelaagrid, kus lapsed saavad loomaaias mitte ainult vaba aega veeta, vaid ka lihtsamatel töödel kaasa lüüa ja veidi taskuraha teenida.

Elutööpreemia laureaat Mati Kaal töötab Tallinna Loomaaias alates 1968. aastast. Selle aja jooksul on ta andnud suure panuse loomaaia tegevusse ja edasi arendamisse.

Haabersti linnaosa valitsus annab Haabersti elutöö preemiat välja juba viiendat korda. Vastavalt preemia statuudile antakse see väärikale kodanikule, kes on osutanud silmapaistvaid teeneid Haabersti linnaosale.

Varem on preemia väärilisteks osutunud korvpallitreener Ilmar Kaiv, zoosemiootik Aleksei Turovski, kirjanik Herta Laipaik ja judotreener Andres Lutsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles