TV3: Äigrumäe elanike väitel takistas suletud tee päästeauto teekonda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Viimsis Äigrumäe külas põles eile õhtul maja, mille elanikud on veendunud, et päästjad hilinesid õnnetuspaigale seetõttu, et otsetee läbi kalmistu on kivimürakatega suletud.

«Päästjad ei tulnud kiiresti, vot selles oligi asi, et meil on see otsetee Äigrumäelt pandud kividega kinni kalmistu poolt. Tuletõrje jäi sinna taha kinni, sõitsid autoga kolinal sinna kivide otsa, kivid ees, siis hakkasid tagasi manööverdama, siis tulid ringiga siia ja sellega kõik see aeg läks, nad oleks ammu varem jõudnud siia,» rääkis üks majaelanik «Seitsmestele uudistele».

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles aga, et päästjad jõudsid põlengukohale üsna kiiresti ja teel ei tekkinud ühtegi takistust. Päästeautod jõudsid kohale 7 ja 9 minutiga, mida Raava nimetas päris mõistlikuks ajaks.

«Töid juhtinud operatiivkorrapidaja ütles, et tema sõitis kohale navi järgi ja see andis talle kõige otsema tee, mingit takistust teel ei olnud,» rääkis Raava.

Teelõigu, kus päästeautod kohalike sõnul kivide taha jäid, sulgesid Tallinna linn ja Tallinna Kalmistud eelmisel aastal. Viimsi vallavalitsuse kommunaalameti juhataja Alar Mik ütles, et selle põhjuseks oli asjaolu, et tee läbib Pärnamäe kalmistut, aga sellele vaatamata kiputi seal kiirust ületama ja haudade vahel liikus ehitustransport.

Kivimürakatest 25 meetrit eemal on aga teelõik, kus kivid liiklust ei takista ja pääseb probleemideta Aigrumäe teed mööda sõites külla sisse. Eile õhtul kasutasid päästjad just seda.

Alar Mik tõi aga välja, et läbival transpordil on külale ka omaette juurdepääs Männimäe ja Pärnamäe teelt, mis on asfalteeritud ja valgustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles