Välja pandud pearaha võttis vandaalidelt aialõhkumise isu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee piirdeaeda lõigatud auk.
Raudtee piirdeaeda lõigatud auk. Foto: Uwe Gnadenteich

Eesti Raudtee poolt välja pandud rahaline preemia Tehnika tänava äärde Kristiine viadukti juurde rajatud piirdeaia lõhkujate tabamiseks peletas lõhkujad minema.

Alates mullu novembrist lõhuti Lilleküla jaama ja Endla tänava raudteeviadukti vahelise raudteelõigu äärde ehitatud võrkaeda vähemalt 15 korral. Lõhkumised lõppesid aga kohe, kui Eesti Raudtee pani välja 5000 krooni suuruse preemia tabamaks ohtlikus kohas raudtee ületamist takistava võrkaia lõhkujaid.

«Niipea kui Eesti Raudtee rahalise preemia välja pani. oli lõhkumistega lõpp,» kinnitas raudteeohutuse propageerimisega tegeleva Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees Tamo Vahemets. T lisas, et iga asi nõuab harjumist ning et piirdeaed rajati siiski just nende inimeste kaitseks, kes on harjunud otse üle raudtee Kristiine Keskuses käima.

«Mulle on mitu inimest helistanud ja püüdnud selgeks teha, et aed on täiesti vale koha peal. Nii et see aed on paljudes inimestes meelepaha põhjustanud. Pealegi paljud inimesed ei teadvusta endale, et raudteel kõndimine on seadusega keelatud ja karistatav,» ütles Vahemets.

Kuigi viimasel ajal pole piirdeaeda enam lõhutud, on Eesti Raudtee üleskutse praegugi jõus. Teateid vandaalitsejatest oodatakse endiselt Eesti Raudtee juhtimiskeskuse telefonil 615 8711. Inimest, kellelt saadud info alusel õnnestub politseil aialõhkuja tabada, premeerib Eesti Raudtee 5000 krooniga puhtalt kätte.

Vahemetsa sõnul ootab Eesti Raudtee lõhkujatest teateid ka seetõttu, et iga lõhkumise kohta on politseis avaldus tehtud ning kõigi intsidentide kohta on algatatud kriminaalasi, mille Eesti Raudtee tahaks lõpuni viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles