Tallinna parkimiskontroll muutub tõhusamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega inimese sõiduki parkimiskaart.
Puudega inimese sõiduki parkimiskaart. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus pani oma tänasel istungil aluse Tallinna parkimiskorralduse andmekogule, mille eesmärgiks on senisest tõhusam järelevalve parkimistasu maksmise üle.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul peetakse andmekogus arvestust isikute üle, kellele on antud parkimistasu maksuvabastus või soodustus, kellele on väljastatud liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki parkimiskaart või kellele on väljastatud tõend transpordivahendiga Tallinna vanalinnas jalakäijate alale juurdepääsuks.

«Andmekogu loomine aitab tulevikus koondada ühte kohta andmed nii Tallinnas kui vajadusel ka teiste kohalike omavalitsusüksuste väljastatud liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki parkimiskaartide kohta,» selgitas Aas.

Andmekogu aluseks saab olema AS-i Ühisteenused poolt välja töötatud ning toimiv arvutiprogramm. Andmekogust saab tulevikus vaadata sõidukiomanike viivistasuotsuseid, neile laienevaid maksusoodustusi ja –vabastusi, vanalinna jalakäijate alale sissesõidulubade kehtivust ja invasõidukite parkimiskaartide kehtivust ning väljastamise alust. Samuti makstud ning maksmata parkimistasusid ning maksmise tähtaegu, parkimiskontrolli toimingute andmeid ning sundtäitmise andmeid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles