Tallinn valmistub kontaktivabadele bussipiletitele üleminekuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Validaator linnaliini bussis.
Validaator linnaliini bussis. Foto: Marek Paju / MK-Estonija

Tallinna mõnes ühissõidukis võib uste juures posti küljes näha musti hokilitrit meenutavaid moodustisi - tegemist on validaatorite ehk omamoodi elektrooniliste kompostritega, mis hakkavad tööle septembrist, kui linna ühissõidukid lähevad üle uuele kontaktivabale piletisüsteemile.

Esmalt hakkab kontaktivabade piletite süsteem tööle Tallinna kõigis liinibussides ning seejärel ka trollides ja trammides, kirjutab dzd.ee.

Tallinna transpordiameti vanemspetsialist Kristiina Hõbemägi ütles, et tõenäoliselt ühissõidukite piletihinnad ei muutu, kuid tuleb veel ära oodata linnavalitsuse vastav otsus.

«Ilmselt jäävad hinnad sellisteks, nagu need praegu on,» mainis Hõbemägi. «Säilib ka senine perioodikaartide süsteem – nii 3, 5 kui 30 päeva ID- või paberkaart.»

Uus süsteem hakkab töötama nii, et kui sõitja siseneb ühissõidukisse, peab ta kontaktivaba pileti panema validaatori lähedale ning piletilt läheb sõidu hind maha.

Kontaktivaba elektrooniline pilet hakkab maksma umbes kaks eurot ning see tuleb soetada vaid üks kord. Piletile saab raha juurde laadida kas internetis, R-Kioskites või mobiiltelefoni abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles