Haaberstisse tekib uus elamuala

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadaka tee
Kadaka tee Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsus kehtestab homme Kadaka tee 191a kinnistu ja lähiala detailplaneeringu Haabersti linnaosas.

Planeering näeb ette Kadaka tee 191a asuva 2,46 hektari suuruse kinnistu jagamise kaheks elamumaa sihtotstarbega ja üheks transpordimaa sihtotstarbega krundiks. Elamumaale nähakse kolme kuni viiekorruselise korterelamu ja ühe kuni seitsmekorruselise korterelamu ehitus.

Planeering hõlmab ala, mis jääb Kadaka tee ja Kadaka puiestee ristmikust edelasse, planeeritava Kadaka tee pikenduse äärde.

Planeeringu selgituse kohaselt on planeeritavatele hoonetele esitatud kõrged arhitektuursed nõudmised, sest ehitiste arhitektuurne kvaliteet on määrava tähtsusega hea elukeskkonna tagamiseks ja ümbruskonna edasiseks arenguks. Hoonete välisviimistluses on lubatud kasutada betooni, puitu, plekki ja klaasi, plekk-kattega fassaade kasutada ei tohi.

Elamute ümber ei rajata piirdeaedu, tänava- ja õuevalgustus on planeeritud tänavavalgustuspostidel. Juurdepääsud asfalteeritakse, krundisisesed jalgteed kaetakse murukiviga. Kruntidele on planeeritud ka ühiskasutuses olevad krundisisesed jalgteed ja laste mänguväljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles