Represseeritud ja pensionärid saavad maamaksuvabastuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiani kesklinna valitsuse alla kuulunud Kadrioru jaoks luuakse eraldi amet.
Siiani kesklinna valitsuse alla kuulunud Kadrioru jaoks luuakse eraldi amet. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus vabastab homsel istungil maamaksust represseeritud isikud ja teeb maksusoodustuse pensionäridele.

Linnavalitsus vabastab maamaksust okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku seaduse mõistes represseeritu ja represseerituga võrdsustatud isikud, kelle kasutuses on Tallinnas asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa.

Represseeritud vabastatakse maamaksust tingimusel, et nad ei saa maa kasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu. Kui represseeritu kasutuses on mitu elamumaa sihtotstarbega maatükki, on tal õigus saada maksuvabastust ainult ühele neist maatükkidest.

Käesolevaks ajaks on linnavalitsuse korraldustega maamaksust vabastatud 582 represseeritut, millest tulenevalt on maamaksust laekuv Tallinna linna 2009. aasta eelarvetulu vähenenud 1 473 693 miljoni krooni võrra. Homse korralduse eelnõu vastuvõtmisega saavad maksuvabastuse veel 26 inimest, kes saavad maksuvabastuse kokku 52 025 krooni ulatuses.

Samuti annab linnavalitsus homme maksuvabastuse pensionäridele, kelle kasutuses on enam kui 200 ruutmeetri suurune maatükk. Vastavalt linnavalitsuse korralduse eelnõule võib pensioni saaja taotleda tema kasutuses olevalt elamumaalt maamaksuvabastust kuni 1000 ruutmeetri ulatuses ja tingimusel, et ta ei saa maa kasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu.

Kui pensioni saaja kasutuses on mitu elamumaa sihtotstarbega maatükki, on tal õigus saada maksuvabastust ainult ühele neist maatükkidest. Maksuvabastuse summa isiku kohta võib olla kuni 700 krooni aastas.

Käesolevaks ajaks on linnavalitsus andnud maksuvabastuse 5052 pensioni saajale, millest tulenevalt on maamaksust laekuv Tallinna linna 2009. aasta eelarvetulu vähenenud 3 530 451 miljoni krooni võrra.

Homme vastuvõetav korraldus lisab maksuvabastuse saajate hulka veel 123 inimest, kellele määratakse maksuvabastus kokku 86 100 krooni ulatuses. Pensionärid saavad maamaksuvabastuse taotlusi esitada kuni 15. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles