Pirita halduskogu on linnaosade kaotamise vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Peeter Langovits.

Eile koos istunud Pirita halduskogu otsustas mitte toetada Tallinna linnaosade kaotamise plaani.

«Pirita halduskogu ei pea kuidagi võimalikuks nõustuda linnavalitsuse plaaniga likvideerida Tallinnas kõik linnaosad. Linnaosad on erinevad ja seetõttu ei saa Pirita probleemidele läheneda samamoodi nagu Lasnamäe omadele,» selgitas Pirita halduskogu liige Ülle Rajasalu. «Pärast linnaosade kaotamist kaob kindlus, et just konkreetses linnaosas elav ja sealseid probleeme tundev inimene ka linnajuhtide hulka jõuab,» väitis ta.

Ühtlasi laitis Rajasalu ka Pirita linnaosavanema tegevust. «Eilsete arutelude käigus tuli välja, et tänane Pirita linnaosavanem Tiit Terik ei teosta mitte mingisugust järelevalvet linna õigusaktide üle ega seisa oma linnaosa huvide eest. Leiame, et linna halduskogude otsustusmehhanisme võiks muuta - halduskogu pädevuses peaks kindlasti olema linnaosavanema ametissemääramine,» lausus Rajasalu.

Linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti poolt üle-eelmisel neljapäeval algatatud linnaosade kaotamise eelnõu jäi eelmisel nädalal toetuseta ka Kesklinna ja Haabersti halduskogudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles