Tallinna mootorrattaeksamid viidi Sauele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liiklusregistri büroo õppesõiduväljak.
Tallinna liiklusregistri büroo õppesõiduväljak. Foto: Stanislav Moshkov

Kuna sobiva õppeväljaku puudumine ei luba Tallinnas A-kategooria sõidueksameid turvaliselt teha, viidi need kuni aasta lõpuni üle Saue liiklusregistri büroo platsile.

Laupäeval kirjutas Postimees, et Mustamäel asuv õppesõiduplats on mootorrattaeksamite ohutuse tagamiseks liiga väike, sest platsi pikkus on 125 meetri asemel 83 meetrit.

See muudab ohtlikuks kahe uuenenud eksamiülesande – pidurdamise ja ettenähtud kohas peatumise ning takistusest ümberpõike – sooritamise 50-kilomeetrise sõidukiirusega.

Liiklusregistri Tallinna büroo juhataja Enno Keele sõnul võeti vastu otsus, et Tallinna büroo platsil sel aastal A-kategooria sõidueksameid ei toimu. «Kuni uue sobiva platsi leidmiseni võetakse Tallinna büroo eksameid vastu Saue büroo eksamiplatsil,» ütles Keel.

Ka tulevikus hakatakse Tallinna ja Saue büroodes registreeritud A-kategooria eksameid vastu võtma samas eksamipaigas, kuna tegemist on ühe regiooni büroodega. Kus väljak asuma hakkab, pole veel selge.

Uue eksamipaiga otsinguid alustanud liiklusbüroo leidis aprillis Haabersti linnaosas ka mõõtmetelt sobiva platsi, kuid läinud kolmapäeval loobus selle omanik ootamatult lepingu sõlmimisest, kuna mootorrataste müra võib häirida naabreid ja tenniseväljaku kasutajaid.

«Uue platsi leidmise osas käivad veel läbirääkimised kolme omanikuga, kuid nad ei ole veel oma lõplikku sõna öelnud. Lisaks otsime ka muid võimalusi,» ütles Keel.

Esialgu puudutavad segadused eksamipaigaga vaid väheseid motosõpru - praegu on Tallinna büroos registreerunud üks soovija, kes samuti Sauele suunatakse. Mootorrattaeksamite hooaeg algab tavaliselt mai lõpus.

Teiste kategooriate eksamite vastuvõtmist Mustamäel asuva liiklusregistri büroo platsi väikesed mõõdud ei sega. «Tallinna platsil võetakse vastu AM-kategooria ehk mopeedi ja B-kategooria sõidueksameid ning hetkel see rohkemat ei võimalda,» ütles Keel.

Teistes liiklusregistri Põhja regiooni kuuluvates linnades tema sõnul alamõõduliste platsidega probleeme pole, Raplas algasid sõidueksamid plaanipäraselt esmaspäeval, Saue büroos aga täna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles