Saue vallas hukkus jalgrattur

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaõnnetuse sündmuskoht. Pilt on illustratiivne.
Rattaõnnetuse sündmuskoht. Pilt on illustratiivne. Foto: Põhja prefektuur

Täna kell 14 juhtus Harjumaal Saue vallas Alliku külas liiklusõnnetus, kus joobes juht sõitis otsa jalgratturile, kes hukkus sündmuskohal.

Õnnetuses hukkunud 1948. aastal sündinud Leida liikus jalgrattal Alliku külast Saue poole, kui talle sõitis tagant otsa 1955. aastal sündinud Harri juhitud sõiduauto Volkswagen Golf.

Politsei tuvastas, et sõiduauto juht oli tarvitanud alkoholi ning tema joove oli enam kui 1,5 promilli. Meest on varem korduvalt joobes juhtimise eest karistatud.

Hukkunud naisterahvas kandis rattakiivrit.

Suurim lubatud sõidukiirus õnnetuse kohas on 50 km/h. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Tarvo Ingerainen ütles, et juhtunu on traagiline näide sellest, kuidas täiesti vastutustundetu ja hoolimatu käitumine nõuab elu liiklejalt, kes omalt poolt on turvalisuse eest maksimaalselt hoolt kandnud.

«Joobes juht ei taju adekvaatselt liikluspilti ega oma eksimuse tõsidust ning pahatihti ei muuda inimene oma käitumist vaatamata korduvale karistusele. Paraku on joobes juhtimisega võetavad riskid väga kõrged ning varem või hiljem maksab see kellelgi elu või tervise,» ütles Ingerainen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles