Talgulised soovivad kesklinna ainsa liivaranna säilimist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalasadamast on korduvalt prügi koristatud
Kalasadamast on korduvalt prügi koristatud Foto: Artur Sadovski

Talgulised korrastavad homme linnahalli ja Patarei kindluse vahel asuvat Kalaranda, osutades tähelepanu, et kesklinna ainust liivaranda tuleks säilitada, mitte täis ehitada.

Mullu püstitati kultuuripealinna raames toimunud linnainstallatsioonide festivali ajal Kalarannale oranž riidevahetuskabiin, pingi ja lamamisterrassid. Lavatsid on nüüdseks kadunud ja need ehitatakse uuesti. «Oli väga tormine sügis ja talv, need puhuti minema,» märkis talgujuht Teele Pehk.

«See on väga mõnus koht, käin seal sageli beebiga jalutamas või istumas ja raamatut lugemas,» rääkis talgujuht. Ta oli mures viimasel ajal taas puhkenud arutelude üle piirkond täis ehitada: «Siis ei saa enam üldse varbaid vette panna. Ma arvan, et see rand võiks säilida sellisena, nagu ta on – kunagi tulevikus võiks ta ju olla täiesti ametlik rand, kesklinna ainukene.»

«Mereäär peaks olema avalik ja kui seal juba selline isetekkeline liivarand on, võiks seda alles hoida ja parandada, et ka supelda saaks,» rääkis Pehk. Mullu suvel korraldati suisa veeproovi võtmine, mis näitas, et sealne vesi ei ole küll kõige parema kvaliteediga, ent mitte ka ujujate tervisele ohtlik.

Talgutest peaks tema hinnangul osa võtma umbes 30-40 inimest, millest piisab täiesti. Vaja on vaid pisut prügi koristada, kabiin ja pingid üle värvida. Lavatseid ehitab töömees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles