Lasnamäe kiriku ehitus jätkub majanduskriisist hoolimata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Erinevalt teistest ehitusobjektidest vaevles Lasnamäele kerkiv õigeusu kirik majandusbuumi ajal rahalistes raskustes, täna aga rassib kiriku ehitusel terve brigaad ehitajaid, kellele peaks seal veel tükiks ajaks tööd ja leiba jätkuma.

Kiriku ehitust juhtiva Tallinna Linnaehituse AS-i juhatuse esimehe Vladimir Issakovi sõnul on kirikule annetatud rahasumma viimase nelja kuuga tõusnud varasemaga võrreldes 2-2,5 korda ning ulatub üle 1 700 000 krooni.

«Tundub, et inimesed mõtlevad rasketel aegadel rohkem oma hinge peale. Sellele lisaks veel jõuluaeg ja kindlasti ka hiljutine kurb sündmus,» vihjas Issakov Moskva ja kogu Venemaa patriarhi Aleksius II lahkumisele. Ta lisas, et viimasel ajal on ka läbi viidud mitu üritust, mis on aidanud inimestel seda objekti paremini teadvustada.

«Raske on rääkida objekti tulevikust, kui annetatakse kümme või isegi ainult viis protsenti objekti maksumusest aastas. Aga täna võin öelda, et asjad liiguvad ja päris normaalselt, aga ehituse lõpptähtajast ma ei tahaks rääkida, seda ma täna veel öelda ei oska,» kinnitas ehituse juht.

«Tööd käivad ja praegu ei ole veel plaanis neid peatada. Loodame, et suudame praeguse etapi asjad lõpetada,» lausus Issakov. Praegune etapp näeb ette kirikuhoone seinte ehitust umbes viie meetri kõrgusele koos kõikide sinna juurde kuuluvate töödega. Kiriku seinte lõplikuks kõrguseks tuleb 20 meetrit, millele lisandub mitme meetri kõrgune katus ja kuppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles