Laagris evakueeriti mürsu tõttu inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Laagris pommileiupaiga juures.
Päästetöötajad Laagris pommileiupaiga juures. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul leiti Harjumaal Laagrist Teise maailmasõja aegne mürsk, mille kahjutukstegemise ajaks evakueeriti 14 maja elanikud.

Mürsk leiti Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirsi sõnul täna hommikul Laagris Pilliroo põik 3.

Põhja-Eesti pommigrupi juht Raido Taalmanni sõnul leiti kaevetööde käigus  Teise maailmasõja aegne Saksa päritolu mürsk läbimõõduga 150 mm. Kuna tegu oli väga ohtlikus seisus mürsuga, ei olnud seda võimalik liigutada.

Enne lõhkamist evakueeriti sellest 100 meetri raadiusse jääva 14 maja, millest kaks on kolmekordsed kortermajad ja ülejäänud eramud, elanikud.

Mürsk kaeti suure koguse liivaga, et vältida väljapaiskuvaid kilde ja muid kahjustusi. Mürsk tehti kahjutuks kell 17.27.

Mürsk leiti kanalisatsioonikraavi veetorustiku kaevamistööde käigus. Töömehed käitusid igati õigesti ning teatasid leiust kohe päästeametisse. Sündmuskohale saabusid politsei, kiirabi ja pommigrupp.

Ohuala evakueeriti, osa ohualasse jäänud majade elanikest leidis ajutise peavarju tuttavate juures, osa paigutati kohalikku kultuurimajja.

Hooned mürsu lõhkamisel kannatada ei saanud, ohualalt eemaldati piirdelint ning inimesed saavad tagasi kodudesse minna.

Hetkel uuritakse veel, mis toimus plahvatuse tõttu maa sees, esialgsetel andmetel veetorustik siiski kahjustada ei saanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles