Loomapolitsei on määranud 15 000 krooni ulatuses trahve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad loomade varjupaigas
Koerad loomade varjupaigas Foto: Margus Ansu

Kaks nädalat tegutsenud Tallinna loomapolitseil on inspektorite sõnul koerte ja kassidega seotud kaebusi ootamatult palju - päevas üle kümne.

«Esimene nädal oli väga pingeline, väljakutseid laekus palju,» tunnistas Tanya Tõnisson, üks kahest Tallinna munitsipaalpolitseiameti loomapatrulli inspektorist ajalehele Pealinn.

Alustatud on 11 väärteomenetlust ja tehtud 15 200 krooni ulatuses trahvi.

Paljudel juhtudel oli tegemist ka tühisõitudega, sest loom, kelle juurde loomapatrull kutsuti, oli vahepeal minema jooksnud.

«Tihti on kaebus väga umbmäärane - keegi on aknast näinud, et koer jookseb lahtiselt ringi, aga see hetk, kui me kohale jõuame, ei ole koera ja ei ole rikkumist ka. Sellistel puhkudel võtame piirkonna pideva kontrolli alla ja pärast järjepidevat patrulli olema mingi aja pärast ohtliku koera loodetavasti tabanud,» rääkis Tõnisson.

Koerte ja kasside püüdmine ei kuulugi loomapatrulli tööülesannete hulka - hulkujatest teavitatakse loomapüüdjaid ning AS Teho korraldab tema varjupaika toimetamise.

«Kui aga olukord on ohtlik, siis katsume looma oma jõududega kinni püüda. Meil on vastavad vahendid olemas,» räägib Tõnisson.

Kui loomapidaja rikub Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirja, on talle võimalik määrata kuni 6000 krooni suurune rahatrahv. Kui aga rikkumine põhjustas varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse, võib loomapidajat karistada kuni 12 000-kroonise rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles