Harku järvele rajatakse surfirada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku järv.
Harku järv. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus otsustas anda osa Harku järvest suveks surfirajana kasutamiseks eraisikule üürile.

«Harku järve surfirada teenib avalikku huvi, eelmise suve kogemus näitas suurt nõudlust selle veeatraktsiooni järele,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Tallinna linnavalitsuse otsuse kohaselt antakse otsustuskorras kuni 30. septembrini üürile 5495 ruutmeetrit umbes 162 hektari suurusest järvepinnast.

Üürnik kohustub kasutama kinnisasja välispordi teenuse osutamiseks. Üürnikul on õigus kinnisasjale paigaldada vaid välisporditegevuseks vajalikke, maapinnaga püsivalt ühendamata teisaldatavaid rajatisi. Üürnik kohustub hoidma kinnisasja alaliselt heas seisukorras, mitte kahjustama oma tegevusega Harku järve seisundit ning tagama järve ohutu ning takistamatu avaliku kasutamise. Üürnikul on õigus teha kinnisasjale üürilepingu eesmärgi täitmiseks vajalikke parendusi, selleks tehtud kulutusi üürileandja ei hüvita.

Eraisik Oliver Ojala taotles Harku järve kinnisasja 5495 ruutmeetri suurust osa enda kasutusse järvele suveks välispordirajatise  püstitamiseks. Ka mullu Harku järvel paiknenud surfirada kasutati aktiivselt. Rada pakub suveperioodiks sportlikku tegevust nii noortele kui lastele – rajal paikneb veelaua süsteem, lastele pakutakse pallisõitu. Surfirada on võimalik kasutada kogenud instruktorite juhendamisel.    
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles