Uuenenud Magistrali keskus avab taas uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenenud Magistrali keskus.
Uuenenud Magistrali keskus. Foto: Laura Oks

Neljapäeval teeb külastajatele taas uksed lahti Mustamäe Magistrali ostukeskus, kus on nüüd pinda 3000 ruutmeetrit rohkem ning autosid saab ka katusele parkida.

Täna käis uuenenud Magistrali keskuses vilgas askeldamine, sest juba 3. mail kell kaks päeval peab külastajate teenindamiseks kõik valmis olema. Aega on vähe jäänud, mistõttu tulebki kaupluseomanikel iga järelejäänud tundi ja minutit võimalikult tõhusalt kasutada.

Magistrali keskust haldava firma Citycon esindaja Kristi Seppeli sõnul ei soovi põhjalikult uuenenud ja laienenud Magistral võistelda Tallinna suurte ostuparadiisidega nagu Rocca al Mare, Ülemiste või Kristiine. Eesmärk oli luua mustamäelastele koht, kust nad saaksid kätte nii toidukraami kui kõik igapäevaeluks vajaminevad kaubad. Keskus on kompaktne, kuid võrreldes remondieelse ajaga hoopis avaram ja kodusem.

«Meie eesmärk oligi, et teha siia mustamäelaste kodupood, et ei ole vaja minna kuhugi suurde ostukeskusesse ning võid tulla üle õue ja kõik oma ostuvajadused siin rahuldada,» kinnitas Seppel.

Magistrali keskuse ankurrentnik on jätkuvalt Rimi, mis on oma poe võrreldes endise ajaga täiesti uut moodi kujundanud.

«Rimi on nüüd oluliselt suurem ja täiesti uue kontseptsiooniga, ise nimetavad nad end minihüpermarketiks,» ütles Seppel.

Kokku on Magistrali keskuses 65 rentnikku endise 55 asemel. Seppel mainis, et enamus endisi kauplusi avab taas uksed, kuid on ka uusi tulijaid. Kõige olulisem on tema sõnul aga see, et keskus on nüüd avar ning võidab kindlasti mustamäelaste poolehoiu. Võrreldes remondieelse ajaga on seal ka palju rohkem söögikohti, mis teeb paigast mõnusa kokkusaamise koha. Teisel korrusel paikneb bistroo, kust avaneb ilus vaade Sõpruse puiesteele ja kaugemalegi. Suvel on võimalik ka väliterrassil istuda.

«Kaupluste valiku olemegi teinud sellest lähtuvalt, et oleks Mustamäe elanikele sobiv, ei ole ju mõtet hakata siin pakkuma luksuskaupu,» selgitas Seppel.

Täiesti uue asjana lisandus Magistrali keskusesse katuseparkla. See võimaldas parkimiskohtade arvu suurendada endiselt 160-lt 224-le. Seppel mainis, et kui enne renoveerimist külastas keskust aastas 3,3 miljonit inimest, siis nüüd on seatud siht neljale miljonile inimesele.

Magistrali keskuses on kokku kolm korrust. Nullkorruse suurima pinna võtab enda alla Koduextra, kohal on aga ka päris suur elektroonikapood, esimesel korrusel «laiutab» Rimi ning teisel korrusel on koha leidnud paljud rõiva- ja moefirmad. Kui varem ei olnud Magistralis mänguasjade poodi, siis nüüd on see olemas, mis muudab keskuse veelgi enam perekeskseks.

Seppeli sõnul on Magistrali keskuse arendamisel arvestatud just sellega, et peale sisseostude tegemist saaksid mustamäelased sealt ka kõiki muid vajalikke teenuseid. Seepärast on kohal nii postkontor, apteek kui pangakontor.

Esimesel korrusel asub avar aatrium, kus saab korraldada väikeseid näitusi, kontserte või isegi etendusi. Keskuse omanikud plaanivad koostööd ka Mustamäe kultuurikeskusega «Kaja». Kuna keskuse läheduses asub neli kooli, siis võib arvata, et sellest rajatisest kujuneb lastele mõnus kokkusaamise koht. Ka Tallinna Tehnikaülikooli tudengitele on see paik, kust saab kiiresti valmistoitu osta.

Enne renoveerimist oli keskuses renditavat pinda 9500 ruutmeetrit, praegu aga 11 600. Renoveerimine algas eelmise aasta septembris ja kestis kaheksa kuud ning läks maksma 6,5 miljonit eurot. Esimest korda avas Magistrali kaubanduskeskus uksed 2000. aastal, Citycon sai keskuse omanikuks 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles