Harku vald tõstab õpetajate palga alammäära 15 protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja tahvli ees.
Õpetaja tahvli ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harku vallavolikogu otsustas tõsta valla koolide õpetajate palka 15 protsenti kõrgemale riigis kehtestatud pedagoogide palkade alammääradest. Uued palgamäärad hakkavad kehtima sügisest.

Palgatõusule lisaks suurendati ka õpetajate motivatsioonitasudeks ette nähtud raha palgafondist senise 5 protsendi pealt 10 protsendini. Motivatsioonitasu on palgalisa, mida makstakse õpetajatele silmapaistvate töötulemuste eest ning mille jaotamise otsustab kooli juhtkond.

«Head haridust saavad anda haritud ja motiveeritud pedagoogid ning üheks motivaatoriks on kahtlemata töötasu,» selgitas vallavanem Kaupo Rätsepp põhjuseid, miks peeti oluliseks valla eelarvest õpetajate palkadeks lisaraha eraldada.

Harku valla kolmes koolis töötab 91 pedagoogi. Õpetajate palgatõusu katmiseks nähakse eelarves sel aastal ette lisaraha 43 020 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles