Kõlvart palub kapol ajalehe väiteid kontrollida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Peeter Langovits

Seoses 26. aprillil ilmunud Eesti Ekspressi artikliga «Kelle luksusautoga sõidab abilinnapea Kõlvart?» pöördus Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart kaitsepolitsei poole palvega kontrollida tema tegevuses väidetavate korruptsioonitunnuste osas.


Kõlvart pöördus ka Tallinna linnapea poole ettepanekuga kaasata linna sisekontrolli selleks, et uurida artiklis kirjeldatu asjaolusid, teatas Raepress.

«Artiklis sisalduv teave on lugejale serveeritud loomaks muljet, et abilinnapea Mihhail Kõlvarti kasutuses oleva sõiduauto eest tasutakse rent Tallinna linnalt saadud rahadega. Artiklis on ära toodud Mihhail Kõlvarti pere liikmete vahelised sugulussidemed, mis peaksid lugejaile nagu tõestama, et abilinnapea kuritarvitab oma ametiseisundit, kasutades pereliikmeid, ning seda oma isiklikest huvidest lähtuvalt,» kirjutas Kõlvart kaitsepolitseile saadetud avalduses.

«Ma väidan, et kõik, mida kasutan isiklikel eesmärkidel, kaasaarvatud sõiduauto, maksan ma kinni omast taskust. Väidan, et minu perekondlikud sidemed ei mõjuta minu ametikohustuste täitmist mingil moel ja minu ametialases tegevuses ei ole mingeid seaduse rikkumisi või korruptiivseid tunnuseid. Samas ei ole ju saladus, et enne ametisse astumist tegelesin ma aktiivselt ühiskondliku tegevusega mitmete erinevate MTÜde raames,» teatas abilinnapea ning palus kaitsepolitseil kontrollida tema tegevuse vastavust seadustele.

Eilses Eesti Ekspressis ilmus artikkel «Kelle luksusautoga sõidab abilinnapea Kõlvart?», milles kahtlustatakse abilinnapead linna raha endale kantimises erinevate mittetulundusühingute vahendusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles