Tallinna terminaator

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada. Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut on kogu tule enda peale võtnud. Tema oli see mees, kes avalikustas eelmisel nädalal Keskerakonna fraktsiooni kiivalt saladuses hoitud eelnõu kaotada Tallinnas 15 aastat tegutsenud linnaosad ning asendada need piirkondlike osakondadega.


Üllatavat sammu põhjendas Vitsut vajadusega linna valitsemiskulusid kokku hoida. Ühtlasi tegi ta kummarduse peaminister Andrus Ansipile, kes eelmisel suvel ütles, et Tallinna linnaosad on ühed suhteliselt ebamäärased moodustised, mis tuleks kiiresti kaotada. Kainelt mõtlevale inimesele on aga selge, et linnaosade kaotamine teenib vaid lähenevate valimiste võitmise ning Edgar Savisaare võimu põlistamise ideed.



Ka Tallinna opositsiooniparteid kinnitavad, et pealinn vajab haldusreformi. Seda ei tohi aga teha buldoosermeetodil. Kui linnaosade moodustamisele eelnes pikk arutelu, siis need kaotada tahab Vitsut kahe nädalaga.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles