Vitsut: Reformierakond petab linnakodanikke

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut tegi täna avalduse, milles hoiatab linnakodanikke pettasaamise eest Reformierakonna allkirjakampaanias.


Vitsut viitab allkirjade kogumise aktsioonile haldusreformi läbiviimise vastu ja linnaosade näiliseks kaitseks, mida Reformierakond Tallinnas korraldab: «Minu arvates on see ebaoluline ja juba ette läbikukkunud aktsioon, mille eesmärk on summutada Toompea-probleeme ja vastanduda Tallinna linnas järgmisel nädalal läbiviidavale rahvaküsitlusele haldusreformi ja Tallinna koostöö teemal naabritega.»

Oma avalduses kinnitab Vitsut, et Tallinna ajaloolised linnaosad oma erisustega ei kao haldusreformi tulemusel, vaid et Nõmme jääb ikka Nõmmeks ja Pirita Piritaks. Küll aga vabanevad linnaosad haldusreformi tulemusena poliitikast ja saavad keskenduda linnaelanike teenindamisele.

Vabanevad vahendid suunatakse teenuste, eeskätt sotsiaalteenuste kvaliteedi parandamiseks, teatab Vitsut.

«Reformierakond soovib oma aktsiooniga haldusreformi politiseerida, praegune Tallinna linnavõim soovib aga linnaosi depolitiseerida,» märgib linnavolikogu esimees.

Ta juhib tähelepanu, et hääl Reformierakonna kampaania toetuseks oleks ühtlasi hääl valitsusele, kes ründab täna Toompealt omavalitsusi, kärpides nende tulubaasi ja jättes ennekõike nõrgemad omavalitsused väga kehva seisu.

Vitsut kutsub kõiki linnaelanikke rääkima järgmisel nädalal linnakantselei korraldataval rahvaküsitlusel kaasa olulise linnaelu küsimuse otsustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles