Tallinna haisutaja pole teada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vaade.
Tallinna vaade. Foto: Liis Treimann

Kesknädalal pealinna tabanud haisulaine põhjus pole selge, keskkonnainspektsiooni arvates võis tegu olla ebasoodsate ilmastikuoludega.


Muugal paiknevad seirejaamad näitasid kolmapäeva varahommikul väävelvesiniku järsku tõusu, aga põhjust ei oska ikkagi täpselt öelda, ütles keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul Postimees.ee.

Tema sõnul toimus terminalides tavapärane tegevus. Termoil peatas tegevuse, nähes seirejaamas väävelvesiniku taseme tõusu.

Näitajate «üleshüppamise» põhjustas tõenäoliselt see, et üldine foon oli tõusnud tavapärasest kõrgemaks.

Selle põhjuseks võivad olla ebasoodsad ilmastikutingimused - tuul oli väga nõrk, lisaks veel udu, mis takistas lõhnade hajumist. Üldist fooni aitas tõenäoliselt kergitada ka Kehrast tulev lõhn.

Kolmapäeval Vana-Narva maanteelt võetud õhuproovi tulemused saastetaseme ületamist ei näidanud, ehkki seal kohas oli proovide võtmise hetkel tugev hais. Väävelvesiniku sisaldus oli 4,2 mikrogrammi kuupmeetri kohta. Piirmäär on 8 mikrogrammi kuupmeetri kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles