Tallinna ristmikukaamerad läbivad viimast lihvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamerad taksopargi ristmikul.
Kaamerad taksopargi ristmikul. Foto: Peeter Langovits

Tallinna taksopargi ristmikul on juba üleval kaks kaamerat, mis hakkavad salvestama autode punase tule all ristmikule sõitmisi, kiiruse ületamist ning ühistranspordirajal sõitvaid tavaautosid. Praegu käib kaamerate töö viimane katsetamine ja lihvimine.

Kaameraid paigaldava firma Alarmtec emaettevõtte G4S esindaja Andres Lember ütles Postimehele, et tööd kaamerate paigaldamisel on tellija ehk Tallinna transpordiametiga kokkulepitud graafikus.

«Praegu käib viimane testimine ning oleme valmis kaamerad tähtajaks linnale üle andma,» kinnitas Lember. «Testimise käigus ei ole ilmnenud tõrkeid, mida ei saa kõrvaldada. Iga süsteem vajab aga häälestamist. Saksamaal asuva tootjafirma poolt on meil olemas ka igakülgne abi ja tugi.»

Transpordiameti arenguosakonna projektijuht Tiit Laiksoo sõnul toimub ristmikukaamerate üleandmine ja vastuvõtmine järgmisel esmaspäeval, 30 aprillil. Siis peab Alarmtec ette näitama, kas kogu süsteem ikka töötab nii nagu peab.

Esialgse plaani järgi pidi kaamerate paigaldamise riigihanke võitnud Alarmtec taksopargi ristmikule kaks kaamerat paigaldama 9. aprilliks, kuid firma palus kolm nädalat ajapikendust, kuna ei saanud linnavalitsuses kõiki vajalikke kooskõlastusi. Riigihange kuulutati välja tänavu jaanuari alguses ning Alarmtecil oli kohustus käivitada kaamerate töö kolme kuu jooksul.

Eelmisel nädalal saabusid Saksamaalt Tallinna kaamerate valmistajatehase spetsialistid ning nende järelvalve all hakatigi kaameraid paigaldama ja häälestama.

Ristmikukaamerate paigaldamine läheb linnale maksma 285 041 eurot. Kaamerad hakkavad salvestama liikluseeskirjade rikkujaid, kes sõidavad mööda Sõpruse puiesteed kesklinna poole ning Endla tänavalt kesklinna suunas. Tegemist on pilootprojektiga. Kui see näitab end positiivsest küljest, siis paigaldatakse kaamerad ka mujale Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles