Tallinna Ülikooli rektor saab Leedu ordeni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud oma raamatu «Wend» esitlusel.
Rein Raud oma raamatu «Wend» esitlusel. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval annab Leedu president Valdas Adamkus Tallinna Ülikooli rektorile professor Rein Rauale haridus- ja kultuurialase koostöö edendamise eest Leedu Vabariigi teenetemärgi.


Teeneteorden antakse professor Rein Rauale üle Leedu Vabariigi iseseisvuspäeval toimuval riiklikul autasustamistseremoonial, teatas Tallinna Ülikool. Leedu presidendi 4. veebruari määrusega antakse professor Rein Rauale Leedu teeneteordeni komandöririst.

Leedu suursaadiku Juozas Bernatonise sõnul on tal hea meel selle otsuse üle, sest Rein Raual on silmapaistvad teened.

«Seda mitte üksnes Tallinna Ülikooli rektori ja professorina, Balti riikide kolmepoolse haridus-ja kultuurialase koostöö eestvõitlejana, kirjanikuna, interpreteerijana ja polüglotina, vaid ka meie ajastu suure inimesena, keda on au tunda,» ütles ta.

Leedu teenetemärk antakse eriliste teenete eest riikidevahelise suhtluse edendamise eest; humanitaarabi eest Leedule; avaliku teenistuse, kultuuri, teaduse ja hariduse, äri ja tootmise, tervishoiu ja sotsiaalhoolekande, sõjateaduse, spordi, majanduse ja teiste valdkondade edendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles