Vitsut: opositsioon pelgab usaldushääletust Kõlvartile

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut hindab Reformierakonna ja IRLi fraktsiooni avaldust linnapeale kui taandumist nõudest vabastada abilinnapea Mihhail Kõlvart ametist.

«Volikogu opositsiooni valitud vorm, avalduse esitamine linnapeale Kõlvarti tagandamiseks, on üsna tavatu ja tekitab seetõttu ka mõningast segadust avalikkuses,» teatas Vitsut.

Ta rõhutas, et tavaliselt kasutab opositsioon umbusalduse avaldamiseks volikogu istungit, nagu see on seaduses ette nähtud ja mida praktikas rakendatakse reeglina juhul, kui on lootust ettevõtmise õnnestumisele.

«Praegu ilmselt Reformierakond ja IRL ei usu, et umbusaldus võiks läbi minna. Vastupidi – hääletamisel kujuneks sellest usaldusavaldus abilinnapeale ja kogu linnavalitsusele. Sellepärast siis valitigi selline uudne ja udune vorm – avalduse kirjutamine linnapeale,» kommenteeris volikogu esimees täna volikogu opositsioonifraktsioonide poolt tehtud avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles