Loomaaia lumeleopardil sündis kolm poega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopard Tallinna loomaaias.
Lumeleopard Tallinna loomaaias. Foto: Liis Treimann

Tallinna loomaia lumeleopard Mahnadi tõi eile õhtul ja täna öösel ilmale kolm poega, kuid kuna emal ei ole piima, siis võeti kutsikad tema juurest ära.

Loomaaia direktor Mati Kaal ütles Postimehele, et esimene poeg sündis eile õhtul kella seitsme paiku, teine kaheksa paiku ning kolmas öösel umbes kell kaks. Kahest esimesest on üks emane ja teine isane, kuid kolmanda soo kohta ei ole veel midagi teada.

«Emal ei olnud piima, lakkus ja lakkus poegi ning lohistas neid edasi-tagasi,» kirjeldas Kaal olukorda. «Siis otsustasimegi kutsikad ema juurest ära võtta. Praegu on nad luti otsas ja söövad küll.» Ta lisas, et poegi tuleb veel kontrollida, et ega neil mingeid sisemisi vigastusi ole.

Mahnadi on umbes kolm aastat vana ning esimest korda poegis mullu, tuues ilmale ühe poja.

«Tolle pojaga ei osanud ta üldse ümber käia ning tappis lõpuks kutsika ära, seekord läks kõik hoopis rahulikumalt,» mainis Kaal. «Mahnadi toodi meile Prantsusmaalt ning tegemist on üldse ühe närvilise elukaga.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles