Opositsioon tahab Vitsuti volikogu juhi kohalt kangutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Opositsiooni hinnangul ei tohiks Toomas Vitsut enam linnavolikogu juhtida, kuna tema esitatud eelnõu järgi peaksid 15 aastat tegutsenud linnaosad kaduma.


Eilsel pressikonverentsil nimetasid reformierakondlaste, sotside ja IRLi Tallinna piirkonna juhtpoliitikud Remo Holsmer, Jaak Juske ja Indrek Raudne Tallinna põhimääruse muutmise ja linnaosade kaotamise eelnõu nädal aega tagasi esitlenud Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti tegevust «buldoosermenetluseks».



Nende sõnul ei tohi niisugune inimene enam volikogu juhtida, mistõttu opositsioonierakonnad algatasidki eilsel volikogu erakorralisel istungil talle umbusalduse avaldamise.



Vajab arutelu


Opositsionääride hinnangul vajab Tallinn kindlasti haldusreformi, kuid seda ei saa teha välgukiirusel – kahe nädalaga –, nagu Keskerakond soovib. Kui 1993. aastal Tallinna linnaosad moodustati, siis eelnes sellele pikk ja põhjalik arutelu ning otsus põhines enamiku linlaste toetusel.



Nüüd tahab aga keskerakondlik linnavalitsus teha kiirkorras häguste põhimõtetega rahvaküsitluse ning võtta kahe nädalaga volikogus vastu linnaosade kaotamise otsuse.


«Loodame, et Keskerakond võtab siiski aja maha,» ütles Holsmer eilsel pressikonverentsil. «Tuleb teha korralik ning kõigile reeglitele vastav rahvahääletus.»



«Olen kindel, et linlased tahavad elada väljakujunenud linnaosades, mitte mingites teeninduspiirkondades, mida Keskerakond kavandab,» jätkas Holsmer.



Opositsioonierakondade hinnangul rikub keskerakondlaste kavandatav haldusreform kohalike omavalitsuste korralduse seadust, mille järgi ei tohi linna eelarveaasta jooksul piirata linnaosavalitsuse volitusi. Täieliku selguse saamiseks selles küsimuses on valmimas arupärimine õiguskantslerile.



Süüdistab vassimises


Holsmeri sõnul Vitsut lausa vassib. Kõigest viis kuud tagasi, kui tähistati Tallinna linnaosade moodustamise 15. aastapäeva, ütles volikogu esimees, et linnaosad aitavad demokraatlikult valitseda ning linnavõimu ei tohi tsentraliseerida. Nüüd tahab ta aga linnaosad hoopiski kaotada.



Jaak Juske sõnul on sotsidel täiesti ükskõik, kas Tallinnas on üks või kaheksa valimisringkonda, sest neil on Jüri Pihli näol kindel ja tugev linnapeakandidaat.



Holsmeri sõnul jõuavad selle nädala lõpus kõigi tallinlaste postkasti kirjad, mis kutsuvad avaldama toetust linnaosade säilitamisele.



Kogutud hääled annab erakond üle volikogu istungil, kui linnaosade kaotamise eelnõu taas arutlusele tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles