Neitsitorni renoveerimishanke võitis ühisprojekt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsitorn.
Neitsitorn. Foto: Silja Kaigu

Neitsitorni, Tallitorni ja linnamüüri kaitsekäikude renoveerimistööde riigihankele laekunud kolmest pakkumisest kuulutati võitjaks OÜ Tarrest  LT, OÜ Scandec Ehitus ja  AS Parmeron  ühispakkumus hinnaga 1 165 927.92 eurot .

Uueneva Neitsitorni ja sellega kaasneva linnakindlustuste ala renoveerimistööde eeldatavaks ajaks planeeritakse seitse kuud. Neitsitorni ja Taani Kuninga Aeda kavandatakse linna uut turismimagnetit, kohvik-muuseumi. Torni kolmel korrusel paiknevad vanalinnavaatega kohvikuruumid, kelder, esimene korrus ja Kiek in de Kökki viiv kaitsekäik annavad külastajale võimaluse tutvuda Linnamuuseumi koostatud püsiekspositsiooni ja ajutiste näitustega.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul on tegemist olulise sündmusega mitte ainult Tallinna Linnamuuseumile, kes sel aastal tähistab oma 75. sünnipäeva, vaid kogu Tallinnale. «Tükike Tallinna ajalugu saab jälle korda,» märkis Härm. «Oleme kindlad, et pärast restaureerimist muutuvad Neitsitorn, Tallitorn ja linnamüür uudseks turismiatraktsiooniks ja kultuurikeskuseks pealinnas.»

Tallinna Linnamuuseumi arendusjuhi Kalmar Ulmi sõnul on see uus väljakutse heaks võimaluseks tutvustada väärtuslikku, UNESCO maailmapärandisse kuuluvat linnakindlustuste ansamblit, aga ka Tallinna värvikat ajalugu ja söögikultuuri. Neitsitorni kohvik-muuseumi ekspositsiooni loomisel on muuseumil abiks sisekujundaja Maile Grünberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles