Suur osa tänavustest lavakooli lõpetajatest saab tööd Linnateatris

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «Jumala narride vennaskond».
Stseen lavastusest «Jumala narride vennaskond». Foto: Tallinna Linnateater

Tallinna Linnateatri peanäitejuht ning lavakooli XXV lennu töö juhendaja Elmo Nüganen kinnitas, et ettepanek sõlmida tööleping on tehtud seitsmele näitleja ning kolmele dramaturgi suunal õppinud noorele.

Nüganen loetles Vikerraadio saates «Teatrisse!», et näitlejatest saavad Tallinna Linnateatris tööd Liis Lass, Maiken Schmidt, Kaspar Velberg, vennad Henrik ja Karl-Andreas Kalmet ning Priit ja Märt Pius. Samuti ootab Tallinna Linnateater oma ridadesse dramaturgi suunal õppinud Diana Leesalu lavastajaks, Paavo Piiki dramaturgiks ning Kristiina Jalastot kirjandustoa toimetajaks, vahendas ERR Uudised.

Linnateatri värvatavatele noortele on juba kooliajal saanud osaks kõrget tunnustust: kaksikvennad Piusid pälvisid 2010. aastal Panso preemia ning aasta hiljem sai sama tunnustuse ka Diana Leesalu. Noored on saanud end publikule tutvustada mitmes menukas lavastuses nagu «Jumala narride vennaskond» (Tallinna Linnateater), «Lõikuspeo tantsud» ja «Seitse venda» (Eesti Draamateater).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles