Karu aktiivsed otsingud lõpetati

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeamet sai täna hommikul mitu teadet, et Tallinnas Pirita linnaosas on nähtud karu, pärastlõunaks looma aktiivsed otsingud lõpetati. 

Linna sattunud karu nähti täna viimati enne kella 12 Lauluväljaku lähedal Mäe tänava lõpus põõsastikku jooksmas. Peale seda enam kui kaks ja pool tundi kestnud otsingud tulemusi ei andnud, samuti ei ole tulnud rohkem teateid hädaabinumbrile.

Siiski palub päästeamet inimestel olla endiselt ettevaatlikud. Karu märgates tuleb tagada esiteks enda ohutus ja seejäel teatada looma täpne asukoht ja liikumissuund hädaabinumbrile 112.

Karu otsimisega tegelenud päästjad, politseinikud ja jahimehed jäävad reageerimisvalmidusse ning alustavad looma otsinguid niipea kui tulevad uued teated karu asukohast. Piritale jääb patrullima politsei, kes on valmis kohe reageerima niipea, kui tuleb uusi teateid linna sattunud karust.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja ütles Postimehele kell 13.10, et hinnanguliselt on tegu umbes 150 kilogrammi kaaluva karuga.  Politsei piiras sisse Mäe tänava, Narva maantee ja Lasnamäe paekalda vahel oleva ala. 

Veterinaar Arvi Raie sõnul oleks olukorra kõige ideaalsem lahendus see, et karu läheks ise oma tuldud teed pidi tagasi. «Tegemist on suure ohtliku kiskjaga, kes võib ettearvamatult käituda. Ka narkoosi suhtes ei pruugi ta alati olla kõige toimekam. Ettevaatlik peab igal juhul olema.»

Raie ütles, et kui karu silmapiirile satub, tuleb ta uinutada ja häda korral ka maha lasta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles