Kristiine ühistransporditerminali ideevõistluse võitis Sweco Projekt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideevõistluse võitsid Evelin Sipp, Romet Virkus ja Martin Allik Sweco Projektist.
Ideevõistluse võitsid Evelin Sipp, Romet Virkus ja Martin Allik Sweco Projektist. Foto: Eesti Arhitektide Liit

Reedel kuulutati Eesti Arhitektuurimuuseumis välja Kristiine ühistransporditerminali ideevõistluse võitjad ja avati võistlustööde näitus.


Võitjaks osutus töö nimega Tasku, mille autoriteks on Evelin Sipp, Romet Virkus ja Martin Allik aktsiaseltsist Sweco Projekt. Žürii hindas võidutöös kergliiklusteede ja jalakäiguühenduste paljusust, mis toob linnaruumi selle kasutajale lähemale.

Žürii arvates väärib võidutöös nimega «Tasku» eraldi esiletõstmist kergliiklusteede ja jalakäiguühenduste paljusus, mis aitab linnaruumi selle kasutajale lähemale tuua. Terminalil on jalakäijate ühendusi nii tunnelitest, kui maa pealt. Võistlustöö seab prioriteediks linnakodanikud ja erinevad ühistranspordivahendid, keskendudes vähem autoliiklusele ja parklatele.

Võistlustöö autorid on pööranud tähelepanu ka avaliku linnaruumi ja pargialade osatähtsusele ja rõhutavad selle tasakaalustamist mõlemal pool raudteed. «Nende ideed suuremas linnamastaabis edasi arendades võiks tekkida uus kergliikluse koridor kesklinna suunal,» leidis žürii üksmeelselt.

Žürii arvates pole tänapäevaste liiklusteooriate kohaselt enam oluline, millist liikumisvahendit eelistada vaid kohalejõudmiseks tuleb valida lihtsalt antud hetkel kõige sobivam ning selles valguses on võidutöös esitatud lahendus värske ning erinevaid arenguperspektiive avav.

Teise koha saavutas võistlustöö nimega «Värav», mille autorid on Jaan Port, Neeme Tiimus ja Markus Nimik osaühingust Pin Arhitektid.

Kolmanda koha sai töö nimega «Ajavõit», mille autorid on Hans-Peter Isand, Laura Linsi ja Roland Reemaa.

Ideevõistlusele, mille raames tuli leida linnaehituslikke ideelahendusi Tallinnas Endla tänava raudteeviadukti piirkonnas laekus 19 võistlustööd. Võistluse korraldas Eesti Arhitektide Liit koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Tallinna linnavalitsusega. Kõikidest töödest avati arhitektuurimuuseumis ka näitus, mis jääb avatuks kuni 29. aprillini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles