Tallinn maksab kinni vene pedagoogide eesti keele kursused

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil eesti keele õpik vene kooli 10. klassile.
Pildil eesti keele õpik vene kooli 10. klassile. Foto: Peeter Langovits

Tallinn jätkab tasuta eesti keele kursuste andmist neile pedagoogidele, kes keeleinspektsiooni järelevalve käigus saanud ettekirjutuse või noomituse.

«Linna esindaja, kes viibib keeleinspektsiooniga kontrollkäigul, pakub neile õpetajatele, kel ilmneb vajadus ennast täiendada ja eksamit sooritada, ka kohe tasuta eesti keele kursusi,» teatas abilinnapea Mihhail Kõlvart. Tänavu on linna poolt pakutavatel tasuta eesti keele kursustel käinud enam kui 100 õpetajat.

Kursusi korraldab Vene kultuurikeskus vastava koolidirektori avalduse ja õpetajate nimekirja alusel. «Kui aga täiendavalt keeleõpet vajavale õpetajale ei sobi linna poolt pakutav võimalus, siis õpib ta kas iseseisvalt või mujal,» lisas abilinnapea.

Sel aastal on linnaeelarvest ette nähtud ligi 25 000 eurot tasuta keeleõppe andmiseks.

Näiteks möödunud aasta veebruarist juunini läbis tasuta eesti keele kursused 101 õpetajat. 2010/2011 õppeaastal sai keeleinspektsiooni ettekirjutuse 140 Tallinna õpetajat, kokku kontrolliti eelnimetatud perioodil 237 õpetajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles